Bouwprojecten door Van Kempen

Meerjaren onderhoudsplanning voor VvE

De Vereniging van Eigenaren van de appartementen aan de Verspronckweg in Haarlem stond voor de taak de jaarlijkse bijdrage voor alle eigenaren te bepalen. Het geld is bedoeld voor het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimten. Maar wat is nu een reëel bedrag voor zowel het direct noodzakelijke als het onderhoud voor de lange termijn?

Lees meer: Meerjaren onderhoudsplanning voor VvE

Bouwbegeleiding: uitgevoerde projecten

Elise Tak kwam bij Van Kempen Bouwadvies met het verzoek het deels door haar zelf bewoonde pand aan de Van Breestraat in Amsterdam oud zuid splitsingsklaar te maken. Na bouwkundige keuring bleek een gehele vernieuwing van de fundering nodig te zijn om het uit circa 1900 daterende pand weer in goede staat te brengen. Aangezien een nieuwe fundering natuurlijk ingrijpende werkzaamheden met zich meebrengt, werd besloten om het souterrain dan maar meteen uit te graven tot een volwaardige etage. Verder werd het plan opgevat om het benedenhuis zo te verbouwen dat het na oplevering verhuurd kon worden aan 'expats' die tijdelijk in Amsterdam wonen. 

Lees meer: Bouwbegeleiding: uitgevoerde projecten

Bouwbegeleiding spaart tijd, geld en zorgen

De familie Smid zocht een ruim huis – er was gezinsuitbreiding op komst – in oude stijl en voor een redelijk prijs. De makelaar vond zo’n huis aan de Weeresteinstraat in Hillegom. Echter wel een pand waar heel veel moest gebeuren om het weer in die oude stijl te herstellen! Zoveel dat de familie Smid niet direct meer zag hoe mooi het zou kunnen worden.

Lees meer: Bouwbegeleiding spaart tijd, geld en zorgen

Bouwtechnokeuring geeft zekerheid

De familie Lieshout had het huis van hun dromen gevonden, een halfvrijstaande villa met dubbele garage uit 1925 aan de Vogelenzangseweg in Aerdenhout. Maar gezien de leeftijd van het huis wilde de heer Lieshout precies weten wat hij van het huis kon verwachten, voordat hij definitief zijn handtekening zette. Hij vroeg daarom Van Kempen Bouwadvies om zijn nieuwe huis bouwtechnisch te keuren.

Lees meer: Bouwtechnokeuring geeft zekerheid